Турската федерация взе решение, касаещо Гьозтепе, което ощетява водения от Станимир Стоилов отбор. Той е шампион на първенството, заедно с Еюпспор. Преди дни двата тима дори се изправиха един срещу друг и Гьоз-Гьоз би 3:0 като гост.

Двата тима са разделени от три точки във временното класиране, а до края на първенството имат по един мач, който ще се изиграе днес. Истанбулският клуб има 72 точки, докато измирският - 69.

Медиите в Турция: Мъри е набелязал Джавад Ел Джемили за Гьозтепе

Медиите в Турция: Мъри е набелязал Джавад Ел Джемили за Гьозтепе

Вижте повече

Гьоз-Гьоз приема Бодрум у дома, като гостите водят сериозна битка за третото място в крайното класиране, което дава право на финален плейоф за промоция. В същото време отборът на Арда Туран трябваше да има визита на Ерзурумспор. Двубоят обаче беше преместен в последния момент и ще се играе в Истанбул на стадиона на Юмраниеспор. Причината, която са изтъкнали от местната футболна централа е награждаването на Еюп, което да се проведе в турския мегаполис, а не далечния високопланински Ерзурум. По този начин обаче временният лидер получава сериозно предимство в битката за първото място в крайното класиране, играейки на неутрален терен вместо реално гостуване.

И Гьозтепе, и Еюпспор ще получат шампионски титли. Двата тима спечелиха директна промоция в елита. В мачовете помежду им през сезона отборът на Станимир Стоилов постигна две категорични победи - 5:1 в Измир и 3:0 в Истанбул.

Срещите от последния кръг на турската Първа лига са днес от 16:00. "Жълто-червените" също ще получат своята титла след края на двубоя с Бодрумспор, а ръководството е организирало много изненади за феновете. Сред тях е и открит автобус, с който отборът ще празнува по улиците на Измир.