Тимът на Лестър с българският национал Александър Тунчев в редиците си победи Крю Аликзандра с 2:1 в двубой от 18-ия кръг на Лига 1. Успехът задържа "лисиците" на първото място във временното класиране.

Мат Фраят соткри резултата в полза на домакините още в 15-ата минута. След половин час игра гостите заслужено стигнаха до изравняване чрез Маконго. Трите точки за "лисиците" донесе Анди Кинг в 72-ата минута след удар с глава.

Лестър има актив от 38 точки. Следват Милтън Кейнс Донс с 37 и Милуол с 36.

В същото време Тимът на Чарлтън, без българския нападател Светослав Тодоров, записа трета поредна загуба в Чемпиъншип. "Адикс" претърпяха поражение с 1:2 от Куинс Парк Рейнджърс в лондонското дерби от 19-ия кръг на надпреварата. Тодоров не бе в групата за двубоя и не успя да запише участие.

Нападателят Декстър Блекстоук, който реализира и двата гола за Рейнджърс в 17-та и 80-та минута.Тери Рейкън отбеляза за 1:1 в 30-та минута.

Така тимът на Светльо Тодоров продължава да падав класирането и вече е в зоната на изпадащите - на 22-о място от 24 тима. Чарлтън няма победа вече девет мача - от 4 октомври.