Защитникът на Юмраниеспор - Страхил Попов e един от двамата български футболисти, които играят в турското футболно първенство, но до декември 2021-а година играеше в Хатайспор. Регионът Хатай е най-силно засегнат от опустошителното земетресение, което разтърси Турция вчера. Жертвите до момента са над 3400, а пред БТА роденият в Благоевград играч разказва как се чувства той и какво преживяват хората в страната.

"Аз съм добре, живея в Истанбул. Тук всичко е нормално, но в Хатай е истинска трагедия. Аз лично никога не съм виждал и не съм си представял такава трагедия. Не знам дали другите хора са виждали такова нещо. Играх две години в Хатайспор, така че имам доста познати и приятели там. За радост никой от приятелите там, от съотборниците, близките и познатите не е пострадал. Говорих си доста с преводача на отбора, с когото поддържам контакт. Той ми каза, че апартаментът му е неизползваем - стени, под - всичко е с огромни пукнатини.

Трагедия! Треньор на Кайседо загуби 15 роднини от унищожителното земетресение

Трагедия! Треньор на Кайседо загуби 15 роднини от унищожителното земетресение

Помощник-треньорът на турския футболен клуб Сивасспор е съкрушен

Големите проблеми са два. Първият е, че не достигат спасителите и няма достатъчно екипи, за да вадят хората от развалините. Територията е огромна, а броят на спасителите - недостатъчен. Вторият проблем е, че само една от болниците в града е останала невредима, не е пострадала, работи с пълен капацитет. Останалите лечебни заведения или не са в състояние да приемат хора, или работят с крайно ограничени възможности. Това прави положението направо трагично за такъв голям град и регион. Истински апокалипсис, голямо бедствие".

"Откъм точки ситуацията в Юмраниеспор е много зле. Но нямаме и никакъв късмет, особено в последните четири мача, когато пропускаме победи и точки все след 90-ата минута. Дузпи се дават срещу нас, които колко са дузпи, не е ясно. Голям малшанс ни преследва. Но не играем слабо, със сигурност. Отборът е атакуващ, не е в глуха защита. Но за да има такива резултати, явно си има и причина, не е само до липсата на късмет. Иначе аз се чувствам добре, доволен съм от представянето си. Статистиката ми е добра, резултатите от GPS-ите направо отлични, на тренировките съм на 100 процента. Изиграл съм 13 мача от 14 възможни в първенството. Ще видим как ще се развие първенството", завърши Попов.

Турска легенда през сълзи: Всички умират, страшно е

Турска легенда през сълзи: Всички умират, страшно е

Изпрати призив за помощ