Българският нападател - Стивън Петков, който отскоро играе за Фейрензе от Португалия сподели надеждите си, че скоро ще отбележи дебютното си попадение за "сините".

"Радвам се, че съм тук. Очаква да придобия голям опит в Португалия. Шампионатът е много силен, като се играе силен и комбинативен футбол. Съставът, в който съм, също е много качествен. Ние сме обединен отбор. Имаме всички качества бързо да се изкачим нагоре в таблица", заяви той пред клубния сайт.

"Трябва да се адаптирам към нов стил, нов шампионат. Футболът тук е по-бърз, но аз се чувствам добре. Все още не мога да вкарам първия си гол...Имам огромно желание и ще дам всичко от себе си, за да вкарам на Виктория Гимараеш в следващия мач", добави той.

"В последните кръгове направихме някои равенства и искаме да постигнем победи в следващите мачове. Бяхме близо до успеха, след като с Рио Аве изпуснахме няколко чисти шанса. Мисля, че бяхме по-добрият отбор в този мач. Показахме силни неща и искаме да пренесем този характер в следващия мач - с Виктория", каза още Стивън.

"Ще играем пред нашите феновете в този мач. Вече играх две срещи пред нашите фенове и усетих тяхната страст и любов към клуба. Те са винаги зад отбора. Надявам се и сега да бъде така", завърши Стивън.

Стивън Петков със 76 минути за Фейрензе срещу Спортинг (Лисабон)

Стивън Петков със 76 минути за Фейрензе срещу Спортинг (Лисабон)

Двубоят бе от 1/4-финалната фаза на турнира за Купата на Португалия