Бившият играч и треньор на Левски - Георги Донков - стана част от уникален празник. Българинът, който в момента е спортен директор на академията на Зандхаузен, бе част от почетните гости на Бохум. Тимът празнува в събота 175 години от основаването си. Ръководството организира специален ден за своите фенове. Точно 3849 души уважиха "недостойните", както ги наричат в Германия.

По традиция се състоя и мач на легендите. В него Донков застана до съотборниците си, с които постигнаха най-големия успех на тима в Европа - осминафинал в турнира за Купата на УЕФА. Тогава германците се пускат в надпреварата с уникалната шарена фланелка, изработена по настояване на "Фабер". Компанията по това време е спонсор на тима.

Разбира се, вечерта завърши с банкет за легендите. Кметът на града, както и клубната управа, благодариха на бившите играчи за хубавите моменти. Бе прожектиран и специален филм за Бохум, а небето над града бе озарено от светлинно шоу.

"Тук винаги се чувствам специално. Удивително е как този клуб дава важност на всеки един. Независимо дали е футболист, или служител в администрацията. Бохум, неговите граждани, както и всички привърженици, са едно голямо семейство, което никога не успяло да се подаде на натиска на гигантите около себе си", обяви Донков, цитиран от "Мач Телеграф". Той явно визира, че комшии на "сините" са грандовете Борусия Дортмунд и Шалке, които се намират на близко разстояние.

Георги Донков: Би ми харесало да съм в ролята на старши треньор, отворен съм за всичко

Георги Донков: Би ми харесало да съм в ролята на старши треньор, отворен съм за всичко

"За мен е важно един клуб да има амбициозен план и цели"