Днес ще се изиграе последният кръг от шампионския плейоф в гръцката Суперлига. Три двубоя ще определят новия шампион, както и отборите, които ще участват в евротурнирите през следващата кампания. Всяка от срещите ще има огромен заряд, защото разликата в точките между замесените отбори е много малка. В най-добра позиция е съставът на Кирил Десподов ПАОК, който е лидер в класирането и с победа днес ще си гарантира титлата.

На пръв поглед задачата на "черно-белите" изглежда лесна. Те се изправят срещу тима на Арис, който вече не се бори за нищо. Това обаче е местно дерби на Солун и определено възпитаниците на Апостолос Манциос ще направят всичко възможно, за да отнемат титлата от ръцете на големия си враг.

Същевременно в АЕК ще се надяват на грешна стъпка на ПАОК, за да го изместят от върха. Съставът от Атина е с 2 точки пасив от солунчани, а днес домакинства на аутсайдера Ламия.

Третият сблъсък също е много ключов за крайното класиране. Големите съперници Панатинайкос и Олимпиакос кръстоват шпаги в пряк двубой за 3-тата позиция във финалното подреждане. Към момента тази позиция държи Олимпиакос, с преднина от 3 точки.