Даниел Пеев бе един от четиримата футболисти, които хърватският Осиек представи като нови попълнения, пише в. "24 часа".

Българският халф пристига в тима като свободен агент. За последно по-малкият брат на бившия национал Георги Пеев рита в първенството на Казахстан за Спартак (Семей). Договорът на 30-годишния офанзивен полузащитник е до края на сезона.

"Тук съм, за да играя, както мога, а знам, че мога да го правя добре. Смятам, че съм професионалист. Дошъл съм тук не да си почивам и да пия кафе, а да играя футбол. Всичко в клуба е както трябва да бъде. Убеден съм, че можем да преодолеем Динамо в неделя. Гледах мача срещу Сплит. Момчетата играха супер. Трябва да продължим така. За Осиек добри думи ми каза моят приятел Йосип Кнежевич. Уверен съм, че съм дошъл в правилните клуб и лига", обяви Даниел при представянето си. Той се надява да е в групата за мача срещу Динамо.

"Това е най-силният хърватски отбор, но ние искаме да печелим всеки мач. Ние  сме Осиек и не се страхуваме от никого", каза още Пеев.

Освен него предпоследният в хърватското първенство представи още трима нови футболисти. Това са босненецът Йозо Шпикич и уругвайците Федерико Платеро и Саша Анеф. Последният е от български произход и през есента на 2012 г. рита във врачанския Ботев.

Осиек е на 9-о място в първенството след 21 кръга, като е с равни точки с осмия Истра, чиято позиция гарантира оставане в елита.