Една от новите надежди на българския футбол Ияд Хамуд даде интервю за "Домът на футбола". В момента аткуващият халф играе със сериозен успех за младежките формации на Шефилд Уензди.

Баща ми е ливанец, майка ми е българка. Роден съм там, живял съм в Ливан, обичам да си ходя в Ливан да се виждам с роднини, хубава страна е", коментира 17-годишният Хамуд.

Ияд Хамуд и Шефилд Уензди громят с 6:0

Ияд Хамуд и Шефилд Уензди громят с 6:0

Българският юношески национал спечели дузпа и удари греда

"Винаги играех в Ливан в квартала с приятелите и братовчедите ми, подписах с Локомотив Пловдив, първо бях на стадиона на Ботев, но те ми казаха да дойда след седмица, отидох в Локо и те ме приеха, оттам ми тръгна кариерата", добави той.

"Седмица преди дербито имахме контрола с мъжете, играх в контролата, представих се добре, не очаквах, че ще бъда в групата, викнаха ме за дербито, исках да играя, да вляза в края, но започнах титуляр, беше неописуемо. Имам 3 мача в А група и 3 победи, предложиха ми договор, но имаше предложение за мен от Англия нямаше как да играя, останах на скамейката, исках да отида в чужбина и се получи. Бях на проби в Арсенал в Гърция, също в Стоук Сити и Шефилд Уензди, подписах с тях", спомня си той участието в дербито на Пловдив - Локо - Ботев.

"Беше ми доста трудно, нова среда, нови хора, нов футбол, тренировките са много по-трудни, първите месеци ми бяха трудни, но от клуба ми помогнаха, всичко е наред там, нищо общо с тук, вкарвам голове. В свободното си време играя на плейстейшън с приятелите", добави той.

Ияд Хамуд с гол №11 за Шефилд Уензди

Ияд Хамуд с гол №11 за Шефилд Уензди

Българинът с ново попадение за отбора до 18 години

"Събират ни с мъжете, тренираме заедно, надявам се, да започна да играя там. В първенството ни остават 5 мача, имам 13 гола в първенството и 1 за Купата, надявам се да стана голмайстор там, както и да станем шампиони", коментира Хамуд амбициите си в първенството.

"Радвам се, че започнахме с две победи, във втория мач беше повече на битка, доволен съм от работата с Ангел Стойков, надявам се, да се класираме за Европейското. Гледам да се развивам, работя всеки ден", добави националът.

Ияд Хамуд блести с два гола за юношите на Шефилд Уензди

Ияд Хамуд блести с два гола за юношите на Шефилд Уензди

Талантът отново впечатлява с екипа на "кукумявките"