Помощник-треньорът на Вердер (Бремен) Илия Груев коментира пред "24 часа" ситуацията с коронавируса в Германия. Специалистът разкри, че там положението не е толкова драматично и няма паника.

"При нас към моменто положението не е така драматично. Паника не се усеща. Може би защото и в Бремен няма много заболели от коронавируса. Вчера бяхме със съпругата ми на пазар. Имаше хора, но за петъчен ден това е нормално. Спазва се дистанция от 2 м при чакането. Касиерките са с ръкавици, но не и с маски. Властите призоваха да не се разхожда човек безцелно и да не се събират много хора на едно място.

Няма проблем обаче да излезеш. Даже след малко ще отида да потичам в парка. Вече казах, че режимът е полиберален и заради по-малкото болни. В Германия всеки град си решава какви мерки да предприеме.

Разпуснали сме футболистите. Всеки се готви по индивидуална програма. Понякога се събират по 2-ма или 3-ма да тренират. Докторът редовно ни информира какво е състоянието на всеки един играч. Даже преди малко го направи пак. Заедно с физиотерапевтите редовно се консултират дистанционно и следят какво вършат играчите и как се поддържат във форма, дават им задачи. За тях ситуацията е много трудна. Ежедневието им е свързано изцяло с футбола и сега изведнъж им се отварят огромни дупки в него.

12 от нашите футболисти живеят в Бремен. Останалите са по домовете си. Казано им е да не напускат Германия", сподели Груев.

Треньорът на Вердер: Развитието на Илия Груев-младши е забележително

Треньорът на Вердер: Развитието на Илия Груев-младши е забележително

"В последните седмици той показа, че е направил крачка напред"