Българският полузащитник Георги Костадинов се нуждае от още 10 дни, за да се върне към най-доброто си състояние, след като беше контузен точно преди Коледа по време на мач. Костадинов излезе от игра в 33-ата минута на срещата между неговия АПОЕЛ (Никозия) и Арис (Лимасол), завършила в крайна сметка 1:1.

Отокът на удареното място обаче спада много бавно. След повторния преглед пък се оказва, че и разтежението на глезенните връзки не е напълно отшумяло. Всичко това налага да му бъде увеличена рехабилитацията с още 10 дни.

32-годишният български полузащитник има 12 мача и 2 гола за АПОЕЛ в първенството, а откакто не играе заради тази травма тимът победи едва-едва Олимпиакос (Никозия) с 1:0 и след това отстъпи с 0:1 на АЕЛ (Лимасол).

Според лекарския щаб на отбора, Георги Костадинов ще пропусне гостуването на Кармиотиса тази седмица със сигурност и с голяма вероятност този за Купата на страната с Арис (Лимасол).

АПОЕЛ е на 2-о място в кипърското първенство в момента с 40 точки , с 1 по-малко от АЕК (Ларнака) и с 2 пред третия ФК Пафос.

Георги Костадинов с пореден силен мач при победа на АПОЕЛ (Никозия)

Георги Костадинов с пореден силен мач при победа на АПОЕЛ (Никозия)

Единственото попадение в мача падна в 29-ата минута