Кирил Десподов е последното попълнение на Каляри от януарския трансферен прозорец. Роландо Маран му даде възможност да дебютира в Серия "А" на "Сан Сиро" срещу Милан, когато мачът вече беше загубен, но срещу Парма българският нападател получи първата си истинска възможност да покаже какво може.

Дошлият от ЦСКА футболист вече е част от националния отбор на страната си и може да се превърне във важно оръжие за Маран в битката за оцеляване, особено сега, когато контузии и наказания намалиха конкуренцията за ролята на партньор на Леонардо Паволети в предни позиции.

Каляри победи Парма с 2:1

Каляри и Десподов с пълен обрат срещу Парма

Десподов с 34 минути игра тази вечер

Влизането на Десподов срещу Парма промени хода на мача, по отношение на решителността в атака и движението без топка, което създаде много проблеми на противниковата защита.

За 30-те минути, които имаше на разположение, Десподов даде положителни сигнали с отношението си и способността си да атакува вертикално свободните пространства. Към това той прибави контролирана агресия и опита няколко трикови изпълнения, които раздвижиха играта в нападение на домакините, ориентирана почти изцяло към центрирания за Паволети, а не към разигравания по земята.

Снимка 406987

Източник: Twitter

Разликата с Жоао Педро като партньор на Паволети беше видима: бразилецът предпочита да се връща назад, да получава топката на крак и да действа като типичен номер 10, докато Десподов обича да бъде търсен на скорост, за да използва бързината и техниката си.

В заключение, Маран има още един силен коз за неделния мач срещу Сампдория: Десподов е готов да блесне.

Медиите в Италия възлагат големи надежди на Кирил Десподов

Медиите в Италия възлагат големи надежди на Кирил Десподов

Талантът вече записа две участия в мачовете на Каляри