Христо Стоичков беше поканен на тържество, с което ще бъде отбелязан 20-годишния юбилей на неговия предпоследен отбор - Чикаго Файър, информира "Труд".

Именно с "мъжете в червено", какъвто е прякорът на тима, Стоичков спечели последния трофей в състезателната си кариера - Купата на САЩ през 2000 г.

Христо Стоичков към българите: Богат съм, защото ви имам

Христо Стоичков към българите: Богат съм, защото ви имам

Благодари за поздравленията

По случай 20-годишнината на Чикаго Файър клубната управа събира 40-те най-славни асове в историята си. Стоичков е най-звездното име, обличало фланелката на тима. Камата често гостува на стадиона като коментатор на американската телевизия "Унивижън" и винаги е бурно приветстван от феновете.

"Ще бъде чест да присъствам на партито на Чикаго Файър. Има доста време дотогава и се надявам, че няма да съм командирован на друга точка на света. Това се отнася и за моите колеги. Но всички ще направим всичко възможно да сме в сърцето на това тържество", призна Стоичков пред българското издание.

Снимка 235188

Източник: LAP.bg

Най-успешният български футболист, който е и акционер в участващия в Първа лига ЦСКА, планира да заведе през лятото "червените" на турне в Чикаго. В града живеят над 100 000 българи и фенклубът на тима е солиден.