Футболистът на Уелингтън Финикс Божидар Краев вече има допълнителен стимул да удължи престоя си в Нова Зеландия. Той и неговата любима Бруклин Бейкър очакват своето първо дете.

Двамата ще станат родители през юли, два месеца след края на сезона в А-лигата.

Краев има страхотната възможност да стане баща като шампион, с високо летящия Финикс, с три точки преднина на върха в класирането и в разгара на най-добри им сезон досега.

"Ще бъде забележителна година, 2024 г.", каза Краев пред местното издание stuff.co.nz.

Краев има ключов принос за изкачването на Финикс до върха в класирането, като вкара пет гола и има две асистенции.

Краев се утвърди като един от най-добрите чуждестранни играчи в А-лигата, след като пристигна в Нова Зеландия в началото на миналия сезон в търсене на повече игрово време, след като беше замразен в предишния си клуб в Дания.

Треньорът на Финикс Джанкарло Италиано вярва, че Краев е достатъчно добър, за да се върне в Европа, ако пожелае, но 26-годишният играч признава, че може да има желание да се установи в Нова Зеландия в дългосрочен план, след като тази година ще става баща.

"Завинаги ще бъда свързан с Нова Зеландия. Синът ми ще бъде наполовина новозеландец", каза Краев.

"Рестартирах живота и кариерата си тук. Беше съвсем ново начало."

Големият въпрос обаче е за коя нация ще играе синът на Краев, когато порасне, Нова Зеландия или България?

Футболът изглежда е заложен в гените на Краев.

Баща му Бойко е бил професионален футболист през 80-те години, а по-малкият му брат Андриан е в Левски и също е български национал.

"Когато дойде този момент, ще зависи от него. Може би аз ще настоявам за едната страна, а майката за другата, но не знаем. В края на деня просто е важно те да са здрави и това е", сподели Краев.

Само с пет мача до края на редовната част от сезона, Финикс ще се опита да увеличи преднината си, като спечели още три точки в предстоящото домакинство на Бризбейн Роар в неделя.

Краев вкара и в двата мача срещу Бризбейн до този момент през сезона.

"Знам, че е клише, но сега наистина остават пет финала до плейофите", каза Краев. "Ако спечелим всичко, ние ще сме първи".

Гьозтепе на Мъри Стоилов победи в контрола

Гьозтепе на Мъри Стоилов победи в контрола

Отборът е все по-близо до промоция в Суперлигата