Датата на мача за световната титла по бокс в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа (Великобритания) и българския нокаутьор Кубрат Пулев остава неясна заради пандемията, причинена от коронавируса. В лагера на британеца се надяват срещата все пак да се състои до края на годината, съобщава изданието "Метро".

Пулев: Ще пребия и Джошуа, и Фюри!

Пулев: Ще пребия и Джошуа, и Фюри!

"Уайт е срам за бокса"

Двамата боксьори трябваше да се бият на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но двубоят беше отменен, а информациите за пренасрочването му за 25 юли така и не са още потвърдени. Боксът във Великобритания е забранен до юни, а очакванията са при получаване на разрешение събитията първоначално да се провеждат без публика.

Бой при закрити врата между Джошуа и Пулев не влиза в плановете на британеца, макар че съществува вероятност срещата да бъде преместена в по-малка зала, ако това бъде одобрено от властите.

"За тази година има насрочени много големи двубои - Антъни Джошуа - Кубрат Пулев, Дерек Чисора - Олександър Усик и Дилиан Уайт - Александър Поветкин. Ще бъде много трудно от финансова гледна точка те да се проведат без публика. Със сигурност, когато получим разрешение, някои срещи може да се състоят при закрити врата, но ще трябва да видим колко време ще може да продължи това", коментира Франк Смит, изпълнителен директор на агенцията "Мачруум Боксинг", която представлява Антъни Джошуа.

"Не знам дали ще може да има мачове с публика през декември, или ще можем да имаме достатъчно голям брой запалянковци на тях. Може да получим разрешение да използваме 50 процента от капацитета на съоръженията, може да бъдат до 5000 души, а това е големият въпрос в момента", допълни Смит.

"Надавам се, че Джошуа ще се боксира тази година. Разглеждаме няколко различни възможности. Поддържаме връзка и с Тотнъм, но става по-трудно заради очакванията за по-натоварена футболна програма през есента, а и не знаем какво въобще би могло да стане с публиката. Можем да потърсим вариант с по-малки зали в зависимост от ситуацията. Трудно е да се вземе решение в момента, защото нямаме раална представа какво ни очаква", каза още Франк Смит.