Украинският боксьор Александър Усик, който е носител на титлите в тежката категория при професионалистите във версии WBO/WBA/IBF/IBO, отново отправи предизвикателство към Тайсън Фюри.

Британецът държи трофея във версия WBC и в момента мениджърите на двамата боксьори водят преговори за мач помежду им, който да обедини всички титли.

Разговорите са в напреднала фаза и предстои в близките дни да бъде обявено къде ще е мача. С наближаването на срещата двамата боксьори започнаха да подгряват битката със словесна война помежду си.

Усик си избра да нарича Фюри "шкембак" и вече качи няколко видеа, в които се обръща така към него. В последното украинецът тренира в басейн и казва "Шкембак, идвам за теб".

Войната започна британеца, който пръв се обърна пренебрежително към опонента си, но сега дава заден ход. Усик също така е недоволен от поведението на британеца, който според него се държал двулично и непредсказуемо.

Британецът постоянно изтъква, че стремежът му е да вземе максимално повече пари, докато украинецът твърди, че е готов да се бие и без пари.

Промоутърът Боб Аръм разкри, че Усик иска разпределение на наградния фонд по равно между двамата боксьори, което според него било несправедливо, ако мачът е в Лондон.