Тервел Пулев победи по категоричен начин Викапита Мероро в сблъсък от боксовата галавечер в Танзания!

Срещата приключи с технически нокаут в 9-ия от общо 10 рунда, като българският боксьор отвори голяма аркада над едното око на съперника си и от ъгъла му хвърлиха бялата кърпа!

В сблъсъка не бе заложен пояс, като тя бе важна крачка за Тервел по пътя към световната титла в полутежка категория.

Това беше 16-и професионален двубой на по-малкия от братята Пулеви, който е девети в ранглистата на WBA, в своята теглова дивизия. Той все още не познава вкуса на поражението.

ТОПСПОРТ ПРОСЛЕДИ ЗА ВАС СРЕЩАТА НА ТЕРВЕЛ РУНД ПО РУНД:

1 РУНД

По-активен старт за Тервел Пулев. Още от самото начало Мероро се хваща често в клинчове. Брутално ляво кроше на Пулев! Още две точни попадения за него, след това. Удар в тялото, ляво кроше в главата на Мероро. Статичен е намибиецът. Определено не впечатлява с бързина. Ескиважите на Тервел са в точния момент. Изглежда, че ще бъде трудно за опонента му да стигне до лицето му. Мощно дясно кроше! Разклатен е Мероро! Отлична първа част за Пулев.

2 РУНД

Добре е затворил зоната си Тервел. Дава възможност на съперника му да работи. Активността на Мероро обаче не се променя. Липсата на такава, по-скоро... Удар в тила. Мероро играе нечисто. Леви прави в брадата на Мероро. Дава сериозен откат лицето му. Поне на този етап - добър спаринг за Тервел... Отново нечиста игра на Мероро, който се опитва да изкълчи лявата ръка на съперника си. Реферът ги разделя.

3 РУНД

Агресивно начало на рунда за Тервел. Няколко поредни попадения в лицето на Мероро. Боксьорът от Намибия се превива, но продължава битката. Две поредни леви крошета на Пулев. Няма реакция от рефера, въпреки че Мероро удря главата на съперника си със своята в клинча. Четири последователни удара за Тервел! Нов удар в задната част на главата на Тервел. Къде е съдията в тези ситуации?!

4 РУНД

И Тервел започна да отвръща с ударите в тила. Мероро се гмурка в тялото на Тервел и не спира да нарушава ритъма му на игра с "мръсни" номера. Мероро обръща срещата на борческа такава. Отнета е точка от актива му! Най-сетне коректна реакция... Отнета точка и от Тервел?! Съдията не е много убедителен в своите действия. Това беше повече от странно решение. Пулев недоумява какво се случва.

5 РУНД

Взаимна размяна на удари за двамата боксьори. Пак попадение, което не е коректно за Викапита Мероро. Тервел се увлече по нечистата игра. Той също пласира няколко такива удари. Съперникът на Тервел единствено търпи негативи. Не може и дума да става за сравнение между двамата, що се касае до физическата подготовка.

6 РУНД

Тервел Пулев вече не приема извиненията на Викапита Мероро. Изнерви се двубоят. Чести спирания, подвиквания, напрежение... Съдията изпусна контрола върху срещата. Дясно кроше за Тервел, след това и ляв прав. Ляв прав, ляво кроше. Отново в актива на българския боксьор. И този рунд приключва с атака на Пулев.

7 РУНД

Къси прави за Тервел и отново - по-сдържано начало на този рунд. Поддържа далечна дистанция. Вкарва удари, без да получава такива. Пулев гради играта си, докато съперникът му единствено накъсва ритъма и руши. Нищо съществено и запомнящо се от Мероро. Срещата вече е изнервяща дори за наблюдаване. Основната причина за това е Викапита Мероро.

8 РУНД

Мероро прави едно и също - гмуркане под ударите на Тервел и хващане в клинч. Следва размяна на удари, при които Пулев вече има синини от попаденията на опонента си в задната част на главата... Тервел върви напред. Опитва да контролира средата на ринга. Превъзходна акция на Тервел! Четири последователни прави в главата на Мероро. Притиснат е към въжетата. Изглежда разконцентриран. Първи по-успешен ъперкът за Тервел. Секунди преди края на този рунд.

9 РУНД

Мощно начало за Пулев! Ляво кроше, ляв прав и опит за ъперкът в негова полза. Ляв ъперкът! Ляво кроше. Двамата падат на земята! Удар в тялото, ляво кроше, десен прав и Мероро приключва! Викапита Мероро капитулира!

Аркада по лицето на намибиеца!

От ъгъла му хвърлят бялата кърпа!

Край на срещата!

Победа за Тервел Пулев!

Успех за България!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ДВУБОЯ!