Загубите учат повече, отколкото победите, написа българският боксьор Тервел Пулев във Фейсбук след първото си поражение на професионалния ринг. По-рано днес той отстъпи срещу легендата Сергей Ковальов след равностоен двубой в Лос Анджелис, Калифорния.

"Благодаря на всички, свързани с работата ми да стигна до тук и да играя с един от най-добрите боксьори в света в наше време. Благодарности и на всеки, който вярва и не спира да ме подкрепя, въпреки че моята ръка не беше вдигната от реферите.

Тервел Пулев се бори много, но отстъпи пред Сергей Ковальов

Тервел Пулев се бори много, но отстъпи пред Сергей Ковальов

Българинът се завърна на професионалната сцена след 15 месеца пауза

Радвам се, че стигнах до това ниво, на този ринг, с такъв легендарен боксьор.

Въпреки трудния мач и високото темпо, аз се чувствам в отлично здраве и настроение. Не спирах да чувам гласа на брат ми Кубрат през всичките 10 рунда, от край до край, което ми даваше страшно много сила. Чувах подкрепата на българите в залата също. Много се радвам, че имаше такова силно българско присъствие в Киа Форум в ЛА.

От загубите учим повече, отколкото от победите!

Нямам търпение да се прибера в България при семейството си и да ги прегърна. Много ми липсваха през последните 2-3 месеца на подготовка в САЩ", пише Пулев на личния си профил във Фейсбук.