Българският боксьор Тервел Пулев се завърна от Танзания, където победи Викапита Мероро. Братът на Кобрата обяви, че 

"Малко по-хладно е в България от Танзания. Съдията допусна мачът да се превърне в махленски, а противникът се опита да ме завлече в негови води и да има преимущество. В хода на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че противникът да се чувства некомфортно.

Ударите по съперника ми започнаха да се натрупват и нормално двубоят беше прекратен. Едва ли пак ще имам такъв противник, който да ми нанася толкова много удари в тила. Това е една школовка и ще ми помогне да почерпя опит.

Тервел Пулев изумен от културата в Танзания

Тервел Пулев изумен от културата в Танзания

"Живеят в малки къщички по 6-7 човека"

Защо да не се бия пак в Африка? Видяхме нещо различно, което го няма на нито един друг континент. Това си беше супер различно изживяване и се справихме добре, нищо че бяхме в Африка срещу африканец. Беше важно да победим преди последния гонг, защото видяхте, че съдията не спазваше правилника. При такова положение не знаем как страничните съдии ще отсъдят мача, затова трябваше да приключим преди последния гонг.

Не е изключено отново да ме видите на галавечер с Кубрат, аз съм си в ритъм и влизам във форма. На 38 години нямам време да излизам от форма и в най-скоро време ще планираме нещо ново. В България би било много сложно да се организира галавечер заради всичките изисквания", заяви Пулев.