Тервел Пулев даде интервю за Нова телевизия. Ето какво каза боксьорът ни:

"Спортът не е целият живот. Семейството, здравето са на преден план за нас. Когато синът ми каже това или онова ме боли, с майка му му казваме, че в големия спорт без саможертва не става, нищо не се случва без усилия и раздаване.

Без любов не може да бъде. Парите не могат да са мотиватор. Парите не могат да те накарат да направиш нещо. Ако не го обичаш, парите не са достатъчни.

Снимка 290401

Източник: LAP.bg

За мен най-голямото спортно събитие на света е Олимпиадата. Но съм забравил вече, че съм олимпийски медалист. За мен това е затворена страница. Хората гледат един бронзов медал, който за тях не е толкова тежък. За мен, след всички тези перипетии, операции, контузии, проблеми. За мен, от позицията, от която тръгнах, този медал има не златен, а платинен цвят.

Има взаимна подкрепа между нас и Христо Стоичков. Много сме му благодарни, прави го само от приятелски чувства. Винаги се зареждам с общуването с него. Има своя дух. Той се е доказал, за да бъде Христо Стоичков, какъвто е, носител на Златна топка, голмайстор на Световно първенство и прочие. Доста е смел, можеше да бъде и боксьор.

Снимка 266236

Източник: LAP.bg

Правото за мен наистина е много важно. Има и сантиментална стойност. Записах, когато имаше хора, които се опитваха да ме отстранят от спорта. Това е една много хубава професия, с удоволствие бих я работил, тъй като и спортът е до определено физиологично време", каза Тервел.

Борислав Бояджиев: Още помня как 13-годишният Кубрат Пулев спечели първата си титла

Борислав Бояджиев: Още помня как 13-годишният Кубрат спечели първата си титла

"Ако искаш да постигнеш нещо, само талант не е достатъчен"