Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Тайсън Фюри вярва, че неговият основен конкурент в дивизията, шампионът на WBA, IBF и WBO Александър Усик, е трябвало да загуби статуса си на непобеден боксьор.

Според "Циганския крал" Усик е бил победен с нокаут в петия рунд на битката срещу Даниел Дюбоа, която се проведе на 26 август. Фюри е на мнение, че ударът в тялото, който изпрати украинеца на земята, е бил изцяло в рамките на правилата. Главният рефер на двубоя не беше на  същото мнение и даде време на олимпийския шампион от Лондон 2012 да се възстанови преди да продължи двубоя.

Тайсън Фюри с нова провокация към Усик

Тайсън Фюри с нова провокация към Усик

Нарече го "украински бездомник"

"Всички знаем, че това не беше нисък удар. Усик загуби. Той бе победен с нокаут от удар в тялото. Той се счупи. В онзи ден видях, че Усик се отказа. Предаде се като жалък страхливец. Оплакваше се и хленчеше и накрая стана след пет минути почивка. Но какво ли знам аз?! Аз съм просто световен шампион в тежка категория, непобеден от 15 години. Така че, да, той се отказа веднъж и съм сигурен, че ще го направи отново. Не се заблуждавайте, той загуби тази битка", каза Фюри пред Queensbury Promotions.