Тайсън Фюри защити световната си титла в тежка категория. Той нокаутира Дионтей Уайлдър в 11-ия рунд на третия сблъсък между двамата. В Лас Вегас Фюри доминираше през по-голямата част от мача, въпреки че на два пъти падна в нокдаун в четвъртия рунд, и в крайна сметка заслужено стигна до втора поредна победа срещу американския си съперник, предава БГНЕС.

Снимка 549667

Източник: EPA/БГНЕС

35-годишният Уайлдър започна по-активно в първите два рунда, в които Фюри беше предпазлив, но Циганския крал избухна в края на третия рунд и свали Уайлдър в нокдаун, след което се опита да приключи мача, но рундът свърши. Бронзовия бомбардировач изглеждаше в тежко положение в четвъртия рунд, но демонстрира, че има най-тежките удари в дивизията и с изненадваща атака свали Фюри на земята, а малко след това го направи отново.

Антъни Джошуа: Извадих си нужните изводи

Антъни Джошуа: Извадих си нужните изводи

"Не се притеснявайте за мен, моят дух е силен"

Британецът дочака края на гонга и постепенно се стабилизира, като от шестия рунд нататък доминираше. В десетия рунд Уайлдър отново падна в нокдаун, но се изправи. В 11-ия рунд той вече нямаше сили да се защитава и понесе поредица от тежки удари, като един от тях го прати на земята и сложи край на мача.

Снимка 549666

Източник: EPA/БГНЕС

По този начин приключи една от най-интересните трилогии в тежка категория в последните години. Първият мач между Фюри и Уайлдър през 2018 година завърши с драматично равенство, а през февруари 2020 Фюри нокаутира съперника си в седмия рунд, за да вземе пояса на Световния боксов съвет (WBC). Днес той направи категорична защита на титлата си и продължава да няма загуба в 32 мача (31 победа и 1 равенство).

За успеха си днес Тайсън Фюри ще получи 30 милиона долара, докато Дионтей Уайлдър си осигури 20 милиона долара.