Промоутърът Франк Уорън разкри, че провеждането на мач през лятото между шампиона във версия WBC на свръхтежката категория на професионалния бокс Тайсън Фюри и бившият крал на тежката категория Антъни Джошуа на практика е пропаднал.

Преместиха мача между Усик и Дюбоа

Преместиха мача между Усик и Дюбоа

Причината е националния празник на Украйна

"Ей Джей ще се бие през декември в Дубай. Това е приоритет за него. Можехме да организираме мач през август, то от екипа му не искат мач по това време. Преговорите вървят нормално, но въпросът е искат този мач.

Тайсън е свръхмотивиран, той отказа мач с Александър Усик, но Джошуа реши да не приеме предложението. Всички подробности бяха уговорени. Не разбирам защо Джошуа не може да се бие с Фюри пред септември, а през декември с Уайлдър.

Ако Уайлдър победи Ей Джей, то мач с Фюри едва ли ще има. Тайсън няма да иска да се бие с боксьор, загубил от човек, когото е побеждавал вече три пъти", коментира Уорън.

Преди дни Фюри каза, че е изпратил проект за договор за мач с Джошуа през септември на "Уембли". От щаба на Ей Джей обаче отрекоха да са получавали такъв документ.