Боят Кубрат Пулев - Райдъл Букър е потвърден. След отказа на австралиеца Марк де Мори, промоутърската агенция "Топ Ранк" веднага озигури противник на българския нокаутьор. Срещата е изключително важна за Кобрата, защото една загуба би го лишила от възможност да се бие за световната титла в тежка категория.

Кубрат Пулев може да се бие с излежалия 12 години затвор Райдел Букър

Кубрат Пулев може да се бие с излежалия 12 години затвор Райдел Букър

Австралиецът Марк де Мори се е отказал от мача с българския нокаутьор

Вицепрезидентът на "Топ Ранк" Карл Морети обяви, че има сделка с представителите на Букър пред ESPN. Точно ESPN ще излъчи галавечерта от Фресно на 9 ноември, където ще се бие Пулев. Мачът на българина ще е подгряващ на гвоздея на вечерта - Джамел Херинг срещу Ламонт Роуч.

Морети обясни каква е причината за оттеглянето на Марк де Мори. Австралиецът първоначално се е навил на предложените условия за боя, но после се е отметнал, защото смята че му е предложен много нисък хонорар за среща с един от големите в тежка категория.

Райдъл Букър е голям талант, който пропусна 12 години от обещаващата си кариера заради престой в затвора. През 2004 година той е бил хванат с повече от 1 килограм кокаин, предназначени за лична употреба и разпространение.