Тайсън Фюри може да бъде принуден да се изправи срещу Антъни Джошуа. Циганския цар в момента се готви да се бие с бившия носител на титлата на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 28 октомври - но неговият пояс на WBC в тежка категория няма да бъде заложен срещу дебютанта в бокса.

Всички се надяват, че след боя с камерунеца, Фюри ще се договори с Олександър Усик за обединяваща всичките титли битка. Украинецът сега държи поясите на WBA, WBO и IBF.

Последната актуализация на класацията на WBC обаче постави Дионтей Уайлдър като претендент номер едно за Фюри, като Джошуа е втори в списъка, а Анди Руис пада до петото място. Това означава, че ако Ей Джей и Бронзовия бомбардировач най-накрая се бият, те ще се изправят в един финален елиминационен, за да решат следващия задължителен претендент на Фюри за WBC.

Победителят ще получи шанс срещу Фюри и ако той откаже да се изправи срещу победителя, може да бъде лишен от пояса си, според вестник "Дейли Стар". А Джошуа или Уайлдър ще се изправят срещу друг основен претендент за овакантената лента.

Великият Ленъкс Люис с поздрав към Кубрат Пулев

Великият Ленъкс Люис с поздрав към Кубрат Пулев

Ето подробности