Още двама български боксьори се класираха за четвъртфиналите на европейското първенство в Самоков, с което общият им брой стана седем.

Елиан Димитров постигна категорична победа в кат. до 60 кг, след като се наложи над натурализирания швед Башир Хасан-Салад. В кат. до 81 кг Радослав Панталеев буквално отказа съперника си Бошко Драшкович от Черна гора и спечели с технически нокаут.

Димитров беше пълен властелин на ринга и не остави никакви шансове на съперника си, като стовари върху него истинска лавина от удари.

Във втория рунд Хасан-Салад дори получи официално предупреждение от рефера за нечиста игра и в крайна сметка съдиите отсъдиха 3:0 в полза на Димитров – 30:26, 30:26, 30:26.

В спора за място на полуфиналите Елиан ще играе с Ясън Ялмаз от Турция, който спечели с 3:0 срещу Йонут Балута от Румъния.

"Спазих тактическите указания на треньорския щаб. Тъй като шведът е на години, трябваше да го започна от самото начало, така и направих и накрая почти го отказах. Доволен съм", сподели Димитров.

Относно следващия си съперник, той сподели, че е играл с него в доста спаринги. "Корав боксьор е. Играе с обратен гард и е по-висок от мене. Ще трябва повечко да се потрудя, за да го бия".

Младият състезател на ЦСКА Панталеев категорично надигра съперника си в първите два рунда, като във втория черногорецът получи официално предупреждение. На почивката преди последните три минути Драшкович хвърли ръкавиците и отказа да довърши двубоя, явно осъзнавайки безсилието си срещу мощните удари на българина.

Негов съперник в спора за полуфиналите ще бъде водачът в схемата Хрвойе Сеп от Хърватия, който победи с единодушното решение на съдиите испанеца Камачо Фернандес.