Украинският боксьор Олександър Усик ще прекрати кариерата си, ако не излезе в следващата битка срещу британеца Тайсън Фюри. Той обяви това след победата над британеца Антъни Джошуа, съобщава "Скай Спортс".

Тази нощ 35-годишният Усик защити световната си титла в тежка категория във версиите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) след успех по точки в 12-руднов мач срещу британеца Антъни Джошуа.

"Сигурен съм, че Фюри все още не е приключил кариерата си. Убеден съм, че той иска да се срещне с мен и аз искам да се срещна с него. И ако не се бия с Фюри, няма да се бия изобщо. Само Бог знае дали ще се боксирам или не", каза Усик.

"Това е история. Много поколения ще гледат битката, особено рунда, в който се опитаха да ме победят, но аз оцелях и обърнах всичко в друга посока", добави боксьорът.

Джошуа нарече Усик "феноменално талантлив боксьор".

"Този мъж ме победи днес. Може би бих могъл да се боксирам по-добре, но това показва колко много трябваше да работя. Не мога да правя комбинации като Роки Марчиано, тежък съм и трябват много усилия. Този човек е феноменален талант", каза Джошуа.

С успеха Олександър Усик вече има 20 победи на професионалния ринг от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут. Антъни Джошуа пък е с баланс от 24 успеха (22 нокаута) и 3 загуби.

Олександър Усик защити световната си титла след гладиаторска битка с Антъни Джошуа

Олександър Усик защити световната си титла след гладиаторска битка с Антъни Джошуа

След мача Усик благодари на щаба си, на всички хора в Украйна и Господ