Битката между британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа в тежката категория на професионалния бокс в крайна сметка ще се състои, стана ясно от туийт на мениджмънта на последния в Туитър. Според новата информация, условията на Фюри са приети и двубоят ще бъде проведен на 3 декември.

Мениджърската агенция 258MGT обяви, че двамата са спрели временно разговорите след смъртта на кралица Елизабет Втора, но днес стана ясно, че всичко вече е уточнено. Детайлите все още не са известни, но миналата седмица шампионът по версията на Световния боксов съвет (WBC) Фюри каза, че предлага 40 процента от приходите на претендента за титлата Джошуа.

"Няма с какво да се извини, ще приеме. Не може да каже, че съм го прецакал и съм дал 20 или 30 процента. Предложих на неговите хора 40 процента и им казах или да приемат, или да изчезват", каза Фюри.

Еди Хърн, промоутър на Джошуа, обяви по-рано, че би приел само сериозна оферта от непобедения до момента Фюри, който очевидно е решил да зачеркне плановете си за оттегляне. Той обяви това след победата над Дилиън Уайт пред 90 хиляди на "Уембли".

Първоначално Фюри се надяваше да сключи сделка за битка с Олександър Усик, който носи поясите на WBA, WBO и IBF. Украинецът обаче бе категоричен след победата над Джошуа миналия месец, че не възнамерява да се боксира повече тази година.

Евентуална битка между Фюри и Усик през 2023 ще бъде за абсолютен шампион в тежката категория, ако британецът защити пояса на WBC срещу Джошуа.

Мани Пакяо се завръщана боксовия ринг

Мани Пакяо се завръщана боксовия ринг

Ще се бие срещу французин