Боксов мач за обединяване на всички най-престижни титли в тежка категория е на път да остави на опашката Владимир Кличко и Тайсън Фюри, пишат медиите зад Океана.

Президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман се надява да има сблъсък между Антъни Джошуа и Деонтей Уайлдър.

Джошуа защити пояса на IBF и добави тези на WBA и IBO с победата с технически нокаут срещу Владимир Кличко. Шампион на WBC е Уайлдър. Сюлейман се надява двамата боксьори да се срещнат.

Извънземен боксов спектакъл! Антъни Джошуа постави точката в кариерата на Владимир Кличко!

Извънземен боксов спектакъл! Антъни Джошуа постави точката в кариерата на Владимир Кличко!

Краят на украинската легенда е факт, идва нова боксова ера!

"Това ще е огромен мач. Уайлдър е голям шампион, а това ще е страхотен двубой. Ние ще го подкрепим. Деонтей има задължителен претендент и не знам какво точно ще се случи с Джошуа. Но съм сигурен, че такъв мач ще има. Ще направим каквото трябва, за да се случат нещата", каза Сюлейман.

Претендент за пояса на Уайлдър е Бърмейн Стивърн. Двамата вече се срещнаха веднъж, когато Стивърн бе шампион, но американецът му отне титлата с победа по точки.

Деонтей Уайлдър предизвика Антъни Джошуа!

Пушеци, пистолети и куп закани: Уайлдър предизвика Джошуа!

"Това ще е най-големият мач в световната история"

"Стивърн беше шампион и Уайлдър го би. След това той трябваше да се бие за претендентското място срещу Алексндър Поветкин, но мачът бе отменен заради положителната допинг проба. Така че той стана претендент", каза Сюлейман.

Колкото до Джошуа, той обясни, че е впечатлен от представянето му: "Двамата с Кличко върнаха интереса към дивизията. Беше страхотен мач, вълнуващ. Много съм горд. Антъни Джошуа спечели злато на олимпиадата, първо беше включен в ранглистата на WBC. Спечели интернационалната титла на WBC, влез първо в нашия топ 10. Беше №2 на WBC, когато получи възможност да се бие за друга титла. Гордея се с него, той е толкова добър човек. Модел за подражание е. Сигурен съм, че някой ден ще е шампион на WBC".

Снимка 291146

Източник: GettyImages

Сюлейман коментира и случая с Поветкин, който бе наказан за 2 години заради допинг, но в момента обжалва.

"Боксът не е игра. Опасен спорт е, трябва да пазим честността и сигурността на боксьорите. Вярвам в "чистотата" на спорта, както и в това, че повечето от бойците не искат умишлено да наранят опонента си, да се възползват", добави Сюлейман.