Филипинската боксова легенда Мани Пакиао разкри, че е възможно да се завърне на професионалния ринг.

В момента 45-годишният Пакиао е в Япония, където в края на месец юли ще участва в демонстративен двубой, в три рунда, срещу ММА-боеца Чихиро Сузуки. Той обаче обмисля и по-сериозни битки, като в момента преговаря с Марио Бариос за сблъсък за титлата на Световния боксов съвет, в полусредна категория.

"Все още се водят разговори. Обсъждаме възможността за подобен мач с Марио Бариос. Битката още не е реалност, но мога да потвърдя, че преговаряме. Такъв мач ще може да се проведе към края на годината", сподели Пакиао.

Той добави, че към настоящия момент мисли само и единствено за предстоящата среща със Сузуки.

"Искам да кажа на всички, че това няма да бъде демонстративен мач, а истинска битка в три рунда. Надявам се да го нокаутирам. Ще има много екшън на ринга и ще направя всичко, за да го победя", добави още филипинецът.

На професионалния боксов ринг Пакиао има 62 победи (39 с нокаут), осем загуби две равенства. Той е единственият боксьор, ставал световен шампион в осем различни категории, като има общо 12 световни титли. Неговият последен двубой бе през август 2021 година. Година след това той участва и в изборите за президент на Филипините, но не успя да ги спечели.

Дават на търг задължителната защита на Девин Хейни

Дават на търг задължителната защита на Девин Хейни

В първата защита на титлата си американецът загуби по точки от сънародника си, Райън Гарсия