От Международната боксова федерация (IBF) са взели решение боят на българския нокаутьор Кубрат Пулев с победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа да се състои до 31 май 2020 година, съобщава ESPN.

Шанс за Кобрата! Руис отказа реванша с Джошуа при настоящите условия

Шанс за Кобрата! Руис отказа реванша с Джошуа при настоящите условия

Шампионът категорично отказа да подпише договора

Българинът вече чака дълго време за този мач. Удължаването на времето се получи след неочакваната загуба на Антъни Джошуа от Руис. Така американецът става защитаващ титлата, а в договора имаше залегнала клауза за реванш.

Не случайно Кубрат Пулев посъветва британеца да не иска нов мач с Руис. Сега нищо чудно Джошуа да нокаутира нямащия спортна фигура Анди и нещата да се върнат в изходна позиция.

От IBF са поставили условие победителят от боя Руис - Джошуа в писмен вид да приеме участие в мач с претендента за пояса на IBF - Кубрат Пулев.

Кубрат Пулев: Стига толкова чакане! Искам световната титла!

Кубрат: Стига толкова чакане! Искам световната титла!

"Искам да се бия с Анди Руис"

От щаба на Кобрата не останаха доволни и обявиха пред ESPN, че ще обжалват решението.

"Искаме условията да са ясни", сподели Джон Вирт от "Епик спортс" организация, която защитава интересите на българина. Притесненията са, че световният шампион може  да се бие с някой друг преди българина. В такъв случай поясът има шанс да отиде в други ръце и някоя клауза за реванш да отпрати срещата на Пулев за 2021 година.

Преди повече от година и половина Пулев имаше насрочен бой с Джошуа, но получи контузия малко преди него. Тогава събитието беше обявено за спортно събитие на годината без изобщо да се е състояло.

Кметът на Благоевград осигури за спортистите боксов ринг, подобен на този на Кобрата

Кметът на Благоевград осигури за спортистите боксов ринг, подобен на този на Кобрата

Спортното съоръжение е осигурено от Община Благоевград