Кубрат Пулев е един от боксьорите, придаващи дълбочина на тежка категория. Правейки я все така интересна за аудиторията, въпреки твърденията, че конкуренцията в дивизията вече не е същата, както преди време.

Но кой е всъщност Кубрат Пулев?

Снимка 266238

Източник: LAP.bg

Докато продължава все така да побеждава на ринга, Кобрата от България ще остане в ролята си на претендент за титлата в световния бокс. Това е ясно. Пулев стана официален кандидат за отличието при тежките след победата си срещу Хюи Фюри през октомври, постигната пред собствена публика.

Снимка 386069

Източник: LAP.bg

Кубрат Пулев и Богдан Дину минаха през кантара, Кобрата по-тежък от съперника си

Кубрат Пулев и Богдан Дину минаха през кантара, Кобрата по-тежък от съперника си

Срещата помежду им е в неделя сутрин и ще започне около 5 часа

По пътя си до настоящия момент, Кубрат спечели няколко много интересни сблъсъка срещу силни, солидни и доказани опоненти. Сред тях попада споменатият вече Фюри, Дерек Чисора, Тони Томпсън, Самюъл Питър, Александър Димитренко и т.н. Да не забравяме също и че Пулев защити европейската си титла срещу Александър Устинов, който впоследствие бе претендент за световния боксов трон.

Снимка 233006

Източник: LAP.bg

Единственото поражение на българския боксьор дойде от Владимир Кличко, в момент, в който той все още бе със статут на суперзвезда.

Снимка 301842

Източник: GettyImages

Това бе Нокаутът на годината на ESPN, като общо Кличко прати Пулев на пода цели четири пъти. Кубрат обаче си взе поука и след това записа шест последователни победи на сметката си.

Снимка 227717

Източник: LAP.bg

Мениджърът и председател на агенцията "Топ Ранк" Боб Аръм нееднократно подчерта, че не се е заел с Пулев само заради евентуалните приходи, които може да му донесе негов двубой с Антъни Джошуа, а гледа на българина в дългосрочна перспектива.

И ще се опита да го държи в напрежение и зает с двубои. С различни съперници, но все така с поглед към световната боксова корона.

Кубрат Пулев победи Богдан Дину с нокаут!

Кобрата нокаутира Богдан Дину и вдигна високо българския флаг в САЩ!

27-и професионален успех за българската звезда!

Снимка 227716

Източник: LAP.bg