Официалният претендент за световната титла в тежка категория в професионалния бокс Кубрат Пулев получи много ласкава оценка за участието си в курса в Лас Вегас за справяне със сексуален тормоз. Курсът беше част от санкцията наложена на българския нокаутьор Атлетическата комисия на Калифорния за целувката пред камерите на репортерката Дженифър Ревало - Суши на 23 март, съобщава dir.bg.

Михаил Таков пред ТОПСПОРТ: Ако не беше Кубрат Пулев, нямаше да ни знаят в много страни по света

Михаил Таков пред ТОПСПОРТ: Ако не беше Кубрат, нямаше да ни знаят в много страни по света

"Над 25 години не сме мръднали в професионалния бокс"

"Въпросът е как реагираш на такова нещо", коментира ръководителят на курса Барет Морис пред вестник "Лас Вегас Сън".

"Едно от нещата, които Пулев направи след първите часове от курса беше, да публикува в социалните медии, че е осъзнал, че е сбъркал. Той призова феновете му да не атакуват и обвиняват репортерката. Това е важна стъпка след грешката, която е допуснал.

Убеден съм, че Кубрат никога повече няма да попадне в подобна ситуация. Той се е поучил, променен е. Преценявам това по сравнението между него преди да започне обучението, и как общуваме сега, след него. Той беше много активен по време на курса, искаше да е част от него и да извлече от него всичко.

Разбира се, винаги ще свързват името му с този случай, когато отвориш в "Гугъл", без съмнение ще прочетеш за репортерката и останалото. Няма как да промениш случилото се в миналото.

Но е много важно Пулев да продължи да е шампион не само на ринга, но и в честното общуване и пазенето на личните и гражданските права", завърши Морис.

Снимка 433099

Източник: Фейсбук

"Лас Вегас Сън" цитира и българина:

"Университетът и Барет Морис ми предоставиха една голяма възможност, да взема участие в този курс, да съм част от дискусията", споделя Кобрата. "Минахме през програмата стъпка по стъпка, обясняваха ми всичко. Има една тънка граница, която не бива да прекосяваш. Направих грешка и се поучих от нея.

Знаех още преди случилото се, че това не е редно. Осъзнавах, че е грешка. Но се случи, защото бях развълнуван и щастлив от победата ми. Няма извинение обаче за стореното. Извлякох поуките си. Направих голяма грешка и дано тя помогне на други хора да не я повтарят", подчерта големият спортист.