Българският нокаутьор Кубрат Пулев ще получи три пъти по-малко пари от Антъни Джошуа за участието си в мача за световните титли в тежката категория, съобщава вестник "Труд".

Претендентът ще вземе поне 3 милиона паунда, докато шампионът има сигурни 9 милиона. Очаква се обаче възнагражденията им да се увеличат впоследствие от приходите от платени гледания.

Промоутърът Еди Хърн се надява постъпленията да са по-големи от обичайното, защото на самия мач ще има само 1000 зрители, а и пандемията разреди спортния календар.

Кубрат Пулев отново обясни несполучливата си шега по адрес на британеца, която бе схваната от мнозина като расистка обида. "Казах, че имал по-добър тен от мен и това е истина. Ние ходим на море, за да станем черни, на мен ми харесва да съм черен. С треньора се шегувам, че ще изгоря толкова, че ще стана по-черен от него. Просто исках да кажа, че с нищо не ме превъзхожда, че не е по-добър от мен. Беше добронамерена шега, не съм имал намерение да обидя никого. Разбирам, че някои хора имат комплекси и се обиждат, но аз съм просто честен. Пък и не мисля, че това е най-важното нещо, за което трябва да говорим сега", сподели Пулев.

 На мача все пак ще има български журналисти, след като ММС и МвнР се обърнаха за съдействие към британското спортно министерство и Международната асоциация на спортните журналисти.

"Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор", заяви спортният министър Красен Кралев. "Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб".

Антъни Джошуа: Пулев обича да е побойник, но аз също съм убиец

Антъни Джошуа: Пулев обича да е побойник, но аз също съм убиец

Световният шампион предрича нокаут между седмия и деветия рунд