Кубрат Пулев спечели поредната си важна битка в своята професионална кариера.

В 10-рундов боксов мач, Кобрата надделя по категоричен начин над американеца Райдъл Букър.

Двубоят завърши с победа с единодушно съдийско решение за Кобрата - 99:91, 98:92, 98:92.

Снимка 452052

Източник: Twitter

Пулев доминира съперника си в 9 от всички 10 рунда и заслужено стигна до крайния успех.

Кобрата пусна 690 удара, от които успя да пласира 163 значителни.

Снимка 452044

Източник: Twitter

Пулев използва предимно десните си крошета и минаващи над ръкавиците на съперника му удари, с които на моменти изглеждаше, че ще прати Букър на пода. Американският боксьор обаче все така оставаше здраво стъпил на краката си.

Букър бе принуден от Кобрата да прекара доста време облегнат на въжетата или притиснат в ъгъла, понасяйки серия от удари в тялото и главата си.

Още в самото начало на двубоя дясното око на Букър пострада и е цяло чудо, че то не се затвори, както и че Райдъл Букър успя да удържи яростните атаки на своя мощен опонент.

Снимка 452047

Източник: Twitter

Преди броени дни Кубрат получи специална резолюция от Международния боксов съвет. С нея неговото право на официален претендент за короната се потвърждава.

По-важното е, че с писмото Пулев получи гаранция, че шампионът на Международната боксова федерация трябва да се бие с него най-късно до 31 май.

Проследихте в ТОПСПОРТ битката на Кобрата на американска земя:

преди 8 месеца в 05:56 ч.

Категорична победа за Кубрат Пулев!

Двубоят завърши с победа с единодушно съдийско решение за Кобрата - 99:91, 98:92, 98:92!

Снимка 452050

Източник: Twitter

Последно обновление в 06:14 ч. на 10.11

преди 8 месеца в 05:51 ч.

ПОСЛЕДЕН РУНД!

Получава инструкции да търси удари в тялото Кобрата. Така и прави. След това отново забива дясно кроше в лицето на съперника си. Две минути... Опит за атака на Букър. Не е успешна. Букър до въжетата. Както е през цялото време. Минутка до края... Тридесет секунди... Серията от удари в главата на Букър сякаш няма край. Надмощие на Пулев. Доминация и сигурна победа за Пулев.

преди 8 месеца в 05:47 ч.

9 РУНД

Букър прави няколко крачки назад, след това се пробва да влезе в клинч, за да се придвижи към центъра на ринга. Впоследствие обаче отново е върнат към въжетата. Пълна доминация на Пулев. Викове "Победа!" се чуват в залата. Реферът все по-често разделя двамата боксьори. Десен в тялото, дясно кроше за Пулев. Десен прав на Пулев. С наведена глава отива към ъгъла си Букър.

преди 8 месеца в 05:43 ч.

8 РУНД

Букър е притиснат в ъгъла в самото начало на този рунд. Дъжд от удари в главата му. За момент се връща в центъра на ринга, но след това Кубрат Пулев отново го притиска към въжетата. Десен прав на Пулев. След това и дясно кроше. Отказва да падне Букър. Вкарва и два силни ъперкъта Кобрата.

Снимка 452049

Източник: Twitter

Последно обновление в 06:26 ч. на 10.11

преди 8 месеца в 05:40 ч.

7 РУНД

Мощни десни крошета на Пулев! Притиснат е към въжетата Букър. Получава силни удари в областта на торса. Разклатен е американецът, определено. Дясно кроше на Кобрата. Букър получава страшно много удари. Все по-тежко диша опонентът на българина. Краят на рунда е прекрасна новина за него.

преди 8 месеца в 05:35 ч.

6 РУНД

Серия от десни крошета на Пулев. Ляв прав. Букър е съвсем несигурен. Дясно кроше за американеца. След това и ъперкът. Реагира добре Букър на натиска на Пулев. Но Кубрат отново тръгва в атака. Две поредни крошета в главата на Букър. По-малко от минута до края на рунда. Залъгващи движения на Букър. Кобрата все пак успява да прати дясната си ръка между двете ръкавици на съперника си.

преди 8 месеца в 05:31 ч.

5 РУНД

Дясното око на Букър изглежда все по-зле. Кобрата търси удари именно с лявата си ръка. Ляво кроше в главата на Кубрат. Букър е притиснат към въжетата. Серия от удари за Пулев. Ляво кроше за Пулев! Букър започна да пристъпва все по-неуверено. Американецът получава серия от удари. Не успява да пласира нито един. Силен рунд за Кубрат Пулев, отново.

преди 8 месеца в 05:27 ч.

4 РУНД

Ляв прав, след това дясно кроше за Букър. Ъперкът на Кобрата в тялото на съперника му. Десен прав за Букър. Дясно кроше за Пулев. Десен ъперкът за Кубрат в главата на съперника му. Усети какво ще направи Букър и го атакува. Натиск на Пулев. Десен в тялото на Букър. След това и ляво кроше. Добър финал на рунда за Кубрат Пулев.

преди 8 месеца в 05:23 ч.

3 РУНД

Атака за Пулев в самото начало на тази част. Атака ляв-десен. След това силно дясно кроше. Комбинации от два и три удара за Кобрата. Две десни крошета на Кубрат. Атаката на Букър след това включва ъперкът в тялото и ляв прав. Ляво кроше на Букър. Десен прав и ляво кроше за американеца. Размяна на леви крошета за финал на този рунд. Дясното око на Букър е почти затворено...

преди 8 месеца в 05:19 ч.

2 РУНД

Във втория рунд Букър работеше добре с ръцете си, като вкара дясно кроше. В същото време ескиважите на американеца го спасяваха на два пъти. Пробва контраатака с ляво кроше. Не се получи. Кобрата притиска съперника си до въжетата. Вкарва два тежки удара с дясната си ръка. Десен прав на Кобрата. Последва ляв ъперкът на Букър. Силен втори рунд за Кобрата.

преди 8 месеца в 05:16 ч.

1 РУНД

Букър започна с ляв прав. Последваха и удари в тялото и такива в лицето на Пулев. Той отговори с акция от няколко поредни крошета. Равностойно начало. Последва натиск на Кобрата. Рундът завършва с размяна на леви прави.

Последно обновление в 05:16 ч. на 10.11

преди 8 месеца в 05:11 ч.

Всичко е готово за началото!

Двамата боксьори вече са на ринга.

преди 8 месеца в 03:34 ч.

Подкрепа за Кобрата от българска агитка във Фресно

Снимка 452044

Източник: Twitter

преди 8 месеца в 03:33 ч.

преди 8 месеца в 03:33 ч.

преди 8 месеца в 03:32 ч.

преди 8 месеца в 03:31 ч.

Кобрата изглежда пределно мотивиран за важния двубой

Снимка 452046

Източник: Twitter