Изненадващата загуба на Антъни Джошуа е повод за нови спекулации относно възможността българският нокаутьор Кубрат Пулев да стане световен шампион бокс в тежка категория,

Според авторитетния анализатор Фил Джей, бой между Кубрат Пулев и Тайсън Фюри за титлата на Международната федерация по бокс в най-скоро време е възможен, пише ежедневникът "24 часа".

Антъни Джошуа: Бях толкова сигурен в успеха, че не знаех дали има клауза за реванш

Антъни Джошуа: Бях толкова сигурен в успеха, че не знаех дали има клауза за реванш

Според правилникът Анди Руис трябва да защитава титла си срещу Кобрата, който е задължителен претендент. Фил Джей прогнозира, че Руис ще откаже защита и това ще оваканти титлата. Така се случи през 2015 година, когато Тайсън Фюри наби Владимир Кличко и се отказа от мач с Вячеслав Глазков. Тогава Глазков загуби мача си срещу Чарлз Мартин.

Второто място в ранглистата на IBF в момента е незаето, а Агит Кабайел е трети. Така се отваря вратата към евентуален мач на Пулев срещу Тайсън Фюри за титлата. Двамата са представлявани от 87-годишния Боб Аръм и той много бързо може да се организира бой между двамата.

След по-малко от две седмици Тайсън Фюри ще се срещне с Том Шварц. Двубоят им е на 15 юни и след него картината ще стане по-ясна.

Снимка 373909

Източник: GettyImages