Българският нокаутьор Кубрат Пулев е уверен, че ще победи Антъни Джошуа в мача за световната титла по бокс, и дори смята, че британецът го е страх. Българинът, който е задължителен претендент за пояса в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), заподозря Джошуа, че бави умишлено срещата.

Първоначално сблъсъкът между двамата беше насрочен за 20 юни в Лондон, но пандемията отложи двубоя. Очаква се в скоро време шабовете на боксьорите да определят място и нова дата.

Мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев обяви, че е предложил римски амфитеатър в Хърватия.

"Изглежда, е уплашен и заради това се опитва да отложи мача. Има две възможности - или се бие, или овакантява титлата. Ние направихме всичко, което се искаше от нас, съгласихме се с всички условия на Джошуа и екипа му. Готов съм да го срещна навсякъде, чакам Еди Хърн най-сетне да вземе решение къде да се бием и да започваме", каза Пулев пред badlefthook.com.

В последните месеци щабът на Джошуа опитва да организира мач с друг шампион - Тайсън Фюри, който държи титлата на Световния боксов съвет (WBC). Сблъсък между двамата британци може да определи и абсолютен световен шампион в категорията.

"Не приемам такъв вариант, няма как да се оттегля, за да се бият с Фюри. Веднъж го направих, за да има реванш Джошуа и Руис, но беше против правилата. Стига толкова чакане, толкова много боеве в ММА се провеждат, има планирани боксови мачове за юни и юли. Какво ни спира? Не се страхувай, шампионе", добави още Пулев.

Тервел Пулев се изкачи до седмо място в ранглистата на WBA

Тервел Пулев се изкачи до седмо място в ранглистата на WBA

Българинът има нужда от две победи, за да стане претендент за световната титла