Президентът на Българска Федерация Бокс Красимир Инински е сред кандидатите за позиция в Борда на директорите на Европейската централа. Изборите ще се проведат на 30 април, когато ще се състои конгреса на EUBC. Красимир Инински е в конкуренция с още 14 свои колеги.

По време на конгреса ще бъде посочен и новият президент на Европейския бокс. Кандидатите за поста са Борис ван дер Ворст (Нидерландия), Еюп Гьозгеч (Турция), Йоанис Филипатос (Гърция) и Володимир Продивус (Украйна).

Припомняме, че днес Красимир Инински ще открие Европейското първенство за младежи и девойки, което стартира в зала "София". Официалната церемония е от 18:00 часа.

Преди това, в 14:00 започва и програмата с първите две следобедни сесии. Кристиян Митев (71 кг) ще боксира в трети двубой от програмата на ринг А срещу Левенте Гемеш (Унгария). Мачът се очаква да започне около 14:30 часа.

Във вечерната сесия на ринг Б ще видим Николинка Бояджиева. Тя ще се изправи в категория до 52 килограма срещу французойката Келия Мопен. Срещата е четвърта в списъка и се очертава да стартира около 18:45 часа.

Станимира и Светлана с титли от Хелзинки

Станимира и Светлана с титли от Хелзинки

Спечелиха златни медали от международния турнир "ДжийБий" в Хелзинки