Най-добрият български боксьор - Кубрат Пулев защити своето реноме, печелейки по категоричен начин битката си срещу ММА легендата - Франк Мир в революционния формат "Триадна битка". Събитието се проведе в Тексас и беше изгледано на живо от около 40 000 души.

Пулев стигна до триумфа си с нокаут, секунди преди сигнала за край на първия рунд. Кубрат нямаше абсолютно никакви проблеми в триъгълния ринг и буквално прегази своя именит опонент.

Кобрата с верен съюзник в подготовката за битката срещу Франк Мир

Кобрата с верен съюзник в подготовката за битката срещу Франк Мир

Благой Иванов-Багата дава ценни насоки на Пулев

Пулев започна с ляв прав в тялото и ляв прав в главата, което провокира Мир веднага да влезе в клинч и да започне да придържа ръцете на съперника. Двамата разменяха къси юмруци в главата, а при отдръпването Кобрата вкара хубава комбинация ляв-десен в целта. Нова такава успешна канонада видимо разклати Мир, който определено изпитваше трудности да се придържа на крака. Още един унищожителен десен прав в главата на американеца го разлюля и той изглеждаше в безсъзнание, независимо че стоеше на крака. Кубрат спортсменски не нанесе повече поражения на Мир, а реферът Дан Миралиота с голямо закъснение маркира нокаут в самия край на рунда.

След финалния гонг Пулев показа джентълменство и вдигна на крака своя опонент, което доведе и до бурни аплодисменти от страна на публиката. За победата си Кубрат беше удостоен и със специален шампионски колан.

Според информациите от предишните дни, за победата си Кобрата ще вземе седемцифрена сума за участието си в "Триадна битка".

Няма да има допинг контрол на Пулев - Мир

Няма да има допинг контрол на Пулев - Мир

Любопитно