Кубрат Пулев замина днес от летище "София" за Лондон, където тази събота ще срещне британеца Дерек Чисора в "O2 Арена" в битка в тежка категория.

Ето какво каза Кобрата:

"Мотивацията ми е малко по-различна със същия съперник. Готов съм да докажа, че съм значително по-добър, от предния път. Няма човек, който може да ми оспори първата победа над Чисора. Спортът не е война! Точно обратното на войната. В крайна сметка е важно участието. Това е участието. Но, той е такъв стил. Харесвам, го. Казах му, че не може да обещава неща, които не може да изпълни. Не знам какво гаранции дава.

Еди Хърн да гледа за неговото поприще. Не мисля, че това е реално, който загуби да трябва да се пенсионира. Чисора е винаги интересен, скандален - не трябва да се пенсионира. Не го виждам да е зле физически, но вероятно ще направи всичко възможно, за да победи. Този път ще пробва да е малко по-различен. Вероятно ще е по настъпателен. Фаворит съм, защото съм го побеждавал. Няма нещо, в което да не го превъзхождам.

Пълните трибуни в "O2 Арена" не ме плашат! Много е важно е съдиите да присъждат обективно. Ако съм загубил, дайте ми загуба. Важно е реферът да не пречи. Вече съм доста опитен. Моят тим сме доста задружни, сплотени и единни. Не виждам какво може да ни бутне. Имам опасения единствено от съдиите, защото сме в Лондон.

Чисора твърди само: "Нокаут, нокаут..". Той вероятно си мисли, че не може да ме победи, ако не ме нокаутира. Схванал е наполовина, че съм по-бърз, по-силен и няма как да ме победи".