Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се бият на голям стадион за Световната титла по бокс в тежка категория. Това разкри мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев, който заедно с адвоката Джон Ърт и американския промоутър Боб Аръм водят преговорите с Еди Хърн. 

"Активно сме в разговори. Ние сме на ред. Това е реалността. Приказвал съм с мениджъра на Александър Усик. Те нямат претенции веднага да се бият с Джошуа. Нуждаят се от още един мач в тежка категория преди това. Битката между Пулев и Джошуа ще се състои задължително преди 31 май. 

Засега работният вариант е за средата на април или началото на май. Много са важни тънкостите на самата среща. Но няма да има проблем, защото нашият екип има общ опит в професионалния бокс над 100 години. Еди Хърн е търговец и знае, че мач с Кубрат ще е атрактивен. Една от нашите идеи е срещата да бъде на неутрална територия", заяви Гоцев пред "България днес". 

Четири са вариантите за домакин. Една от тях е Кардиф, Уелс, където трябваше да се проведе битката между Джошуа и Пулев през 2017 г. Тогава софиянецът се контузи. Със столицата на Уелс обаче опциите не се изчерпват.

Повишиха Кубрат Пулев от сержант в лейтенант

Повишиха Кубрат Пулев от сержант в лейтенант

Тържествената церемония се състоя в Министерството на отбраната