Въпреки широко прокламираното оправяне на фигурата на световния шампион по бокс Анди Руис, безпристрастният кантар показа, че американецът е надебелял със седем килограма след предишния бой с Антъни Джошуа. Според специалисти това може да се окаже тактически ход с цел засилване ударната мощ на шампиона. Стрелката показа, че Анди тежи 128.6 килограма, съобщава boec.bg.

При всички случаи физическото състояние на Руис предполага нова интрига за неговата тактика за боя, защото това, което стори в първия мач с Джошуа трудно може да бъде повторено.

Кубрат Пулев отмени пътуването си до Саудитска Арабия, остава да помага на брат си

Кубрат Пулев отмени пътуването си до Саудитска Арабия, остава да помага на брат си

Българският нокаутьор трябваше да бъде ВИП-гост на спектакъла Руис - Джошуа

От своя страна Джошуа е с най-ниско тегло в професионалната си кариера - 112,4 килограма. Любимецът на британските фенове очевидно си е взел поука от тежките критики към тялото му, прилягащо на бодибилдър. Всеизвестен факт е, че олимпийският шампион от Лондон 2012 половин година спазваше строга диета. Коментаторът на живото предаване дори определи Антъни Джошуа като боксьор, който се намира във формата на живота си.

Дилиън Уайт беше посрещнат шумно от феновете си в Саудитска Арабия. Британецът, също като Руис беше видимо надебелял, за радост на съперника си Мариуш Вах. Очевидно скандалът с допинга е повлиял на Уайт и неговия тренировъчен режим.

Майкъл Хънтър и Александър Поветкин спазиха процедурата по измерване на теглото без никакви излишни реплики и действия, с което показаха, че оставят юмруците на ринга утре да говорят вместо тях.

Резултати от кантара на бойците от основната карта:

Анди Руис, 128.6 кг - Антъни Джошуа, 112.4 кг

Александър Поветкин 104 кг - Майкъл Хънтър 102.5 кг

Дилиън Уайт 122.5 кг - Мариуш Вах 123 кг

Филип Хъргович 109.4 кг - Ерик Молина 112.5 кг