Тайсън Фюри открито нападна и обвини Александър Усик за проваления обединителен мач в свръхтежката категория на професионалния бокс.

Жената на Усик нарече Фюри "циганска кралица"

Жената на Усик нарече Фюри "циганска кралица"

Екатерина не си поплюва

Двубоят между носителя на пояса на WBC Фюри и Усик, който държи коланите на WBA/WBO/IBF/IBO, трябваше да се състои на 29 април в Лондон, но преговорите бяха прекратени заради претенциите на Фюри.

Усик се съгласи на разпределението на наградния фонд 70:30 в полза на британеца, който след това пък отказа клауза за реванш. В крайна сметка търпението на украинската страна се изчерпа и преговорите бяха прекратени. Неофициално се смята, че Фюри не е бил готов за мача и затова е направил всичко възможно, за да го провали. Не така мисли обаче самият Фюри, който нападна в социалните мрежи Усик.

Пропадна мачът Усик - Фюри

Пропадна мачът Усик - Фюри

Претенциите на британеца станаха твърде много, коментира мениджърът на украинеца

"Ти си едно малко и жалко копеленце. Цяла седмица се молиш и хленчиш за мач реванш като девойче. Като го получи, избяга.

Сега да знаеш, че цял живот не си бил достатъчно мъжествен, за да се биеш с Циганския крал. Ти си малко лайно. Страхлив плъх, такива като теб не заслужават да бъдат свързвани с мен", избухна Фюри.