Тайсън Фюри, който защити титлата в тежка категория на Световния боксов съвет похвали своя съперник Дерек Чисора. Двубоят на британеца с неговия сънародник пред над 60 хиляди зрители на "Тотнъм Стейдиъм" в Лондон беше прекратен в десетия рунд след тотално превъзходство за шампиона.

"Чувствам се добре. Нуждаех се от това да нанеса няколко удара. Нямам нищо против Чисора, но е истински войн. Отново беше привилегия да имам мач срещу него. Проведохме три епични сблъсъка. Той е доста корав. Успях го и това би нокаутирало всеки друг, но той се справи. Определено имах нужда от няколко рунда", заяви Фюри, цитиран от Ройтерс.

Фюри спука от бой Чисора и вече гледа смело към титлите на Усик

Фюри спука от бой Чисора и вече гледа смело към титлите на Усик

Тайсън постигна победа с технически нокаут в 10-ия рунд

Очаква се през следващата година британският боксьор да има двубой срещу Олександър Усик, който е шампион в четири от петте версии в тежка категория. Тайсън Фюри се изправи лице в лице с украинския боксьор след края на мача му срещу Дерек Чисора.

Усик изгледа край ринга двубоя за титлата на Световния боксов съвет и беше освиркан от зрителите, когато лицето му се появи на големите екрани на стадиона.

"Вече пребих един украинец, ти си следващият", каза Фюри на Усик.