Еди Хърн е уверен, че Дилиън Уайт ще се бие с Кубрат Пулев в рамките на следващите два месеца и половина. Той говори пред медии за търга, спечелен от агенцията на Ивайло Гоцев "Епик".

Зам.-министър Ваня Колева участва в откриването на Европейското първенство по бокс за жени в София

Зам.-министър Ваня Колева участва в откриването на Европейското първенство по бокс за жени в София

Президентът на Европейската конфедерация по бокс донесе благодарствен плакет на министър Кралев

Хърн сподели, че предложените 1.5 милиона долара, са повече от евентуалните приходи, което затруднява провеждането на мача. Въпреки това агентът на "Костротрошача" очаква спектакълът да се състои.

"Когато боксираш в елиминационен мач и си №2, какъвто е Пулев, следващият под теб получава 25 процента, такива са правилата. Но истината е, че търгът може да се манипулира. Казахме на Кубрат, че ще получи 700 хиляди долара гарантирано, ако спечелим търга, и ще проведем мача в България, но при наши условия. Пулев се съгласи.

Но изведнъж се появиха "Епик", които наддадоха с оферта от 1,5 милиона долара, от които Дилиън ще получи 375 хиляди. Нашето желание бе да гарантираме тези пари на Уайт, а Пулев да си получи неговите 700 хиляди, което прави разход в размер на малко над милион долара. Ако се бяхме разбрали, нямаше да има търг. Но те отказаха. За съжаление сега трябва да видим дали парите ги има. Говорим да направим този мач заедно и да си сътрудничим. Уайт можеше да се откаже, но няма да го направи", каза опитният промоутър Хърн.

Почти е сигурно той ще е в София. Очакванията са боят да се предава пряко по Скай Спорт във Великобритания.