Еди Хърн, който е промоутър на Антъни Джошуа заяви пред телевизията "Скай Спортс", че следващият съперник на англичанина няма да бъде Кобрата, а украинецът Владимир Кличко.

Флойд Мейуедър срещу Конър МакГрегър - в Лас Вегас през септември!

Боят за $1 млрд. - в Лас Вегас през септември!

Телевизия официализира информацията

Така реваншът за титлите на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация ще се осъществи до края на 2017-а и ще изпревари задължителния бой на Джошуа срещу Кобрата.

"Почти е сигурно, че следващият съперник е Кличко. Това ни е договорката до момента и няма причина да има промяна, стига в последния момент да не чуем нещо друго от Бернд Бьонте" - заяви Хърн.

"Имаме много предложения - Нигерия, Дубай, Америка и Кардиф, като последният вариант не е най-добър от финансова гледна точка, но пък отново е в рамките на Великобритания. В близките седмици ще разгледаме всички възможности, но последната информация е, че ще се изправим срещу Кличко".

От IBF ще обявят решението си тази седмица за задължителната защита срещу Кубрат Пулев. Реваншът Джошуа - Кличко ще бъде проведен с уговорката, че победителят ще се изправи срещу Пулев.

"Няма как да избегнем Пулев. Ако реваншът пропадне, следващият противник е Пулев, а иначе той ще е следващият след реванша. От IBF знаят това и се надявам да ни влязат в положението", допълни Хърн, надявайки се федерацията да направи изключение и да не отнеме шампионския пояс на Джошуа.

Снимка 291144

Източник: GettyImages