Дискусионно равенство между Деонтей Уайлдър и Тайсън Фюри направи така, че световната титла в WBC не смени собственика си в "Стейпълс Център" в Лос Анджелис. Тя остава все още за американеца, но със сигурност ще има реванш.

Съдиите не бяха единодушни в решението си и битката между двамата титани в тежка категория остана с равен резултат.

Един от реферите отсъди в полза на Фюри - 114:112, вторият даде предимство на Уайлдър - 115:111, а третият отсъди резултат 113:113.

Снимка 392758

Източник: GettyImages

Уайлдър прати на два пъти съперника си в нокдаун - веднъж в деветия и веднъж в 12-ия рунд. Може би точно вторият нокдаун спаси американеца от загубата, защото беше изключително тежък и определено съперникът му извади късмет, че не беше нокаутиран в тази ситуация.

Тайсън Фюри: Джошуа е ограничен боксьор, Уайлдър ще го нокаутира

Тайсън Фюри: Джошуа е ограничен боксьор, Уайлдър ще го нокаутира

"Джошуа е добър, защото спечели шампионските пояси"

Оказа се, че Циганския крал не е "забравил" как да се бие и направи истинско зрелище за феновете. Той сваляше гарда си, демонстративно предизвикваше опонента си да го удари, като в същото време парираше всеки опасен удар към главата си. И тогава пласираше убийствени крошета и ъперкъти в целта.

Снимка 392760

Източник: GettyImages

Уайлдър тръгна в атака в края на мача и успя да повали на два пъти съперника си в нокдаун. По-леко това беше в 9-ия рунд, а в 12-ия Фюри се оказа твърде сериозно разклатен и едва се изправи. Явно това накара и съдиите да не са единодушни в решението си и да присъдят равен изход от битката.

Снимка 392759

Източник: GettyImages

Така голямото боксово зрелище на годината остана без победител.

Дионтей Уайлдър: Мозъкът на Джошуа е промиван, но той показва лоялност

Дионтей Уайлдър: Мозъкът на Джошуа е промиван, но той показва лоялност

Нокаутьорът счита, големите пари са в Америка