Треньорът по бокс, при когото се подготвят някои от най-добрите бойци на България, Атанас Суванджиев беше гост в студиото на "Неформално с Георги Петков".

През последните 10 години той е имал възможността да работи с над 2000 души, като при него могат да се готвят както вече изградени професионалисти, така и любители на един от най-обичаните спортове, които желаят да поддържат отлична форма и да се запознаят с основите на бокса.

Снимка 508485

Източник: Личен архив на Атанас Суванджиев

"За Кубрат е пределно ясно, че единственият начин да спечели срещу Джошуа, е с нокаут. Трябва да го измори и да го нокаутира.

Антъни Джошуа изкара ли 12 рунда, без значение дали ще бъде целият в аркади, дали Кубрат ще го е пращал в нокдаун, ще му вдигнат ръката. В това всеки може да бъде убеден.

Снимка 426657

Източник: GettyImages

Няма да допуснат нова загуба за Антъни Джошуа. Това просто няма как да се случи, ако той успее да завърши на краката си цялата среща.

Евгени Василев: Шансът Кубрат да победи Джошуа е голям, сега е в по-добра форма, отколкото преди мача с Кличко

Евгени Василев: Шансът Кубрат да победи Джошуа е голям, сега е в по-добра форма, отколкото преди мача с Кличко

"Късметът винаги е на страната на подготвените"

Всички са забелязали, явно, че дясната ръка на Джошуа му мърда и в един момент той се "оголва". На 100% съм сигурен, че Кубрат е работил за дадена комбинация. И ще търси възможност да я осъществи в правилния, в точния момент за това, за да стигне до победата.

Когато един удар се повтори определен брой пъти, отигран е до съвършенство и се нанесе в точния момент, съм сигурен, че може да бъде нокаутиращ.

Снимка 415362

Източник: LAP.bg

Той е доста тежък, тренирал го е много, но е важно да му се получи. Сигурен съм, че това може да се случи в късните рундове. Ако е успял да запази силите си за това нещо.

Да, може да се каже, че грешката на Кубрат срещу Кличко беше, че се хвърли от самото начало да сваля шампиона, който от 10 години беше на върха. Трудно е нещо подобно да се случи, още повече срещу величина като Кличко. Той сгреши само веднъж за тези 10-ина години, наруши тактиката си и си понесе последствията от това.

Снимка 446966

Източник: Фейсбук

Така или иначе се надявам да се получи здрава битка и Кубрат да успее да си свърши това, което е тренирал. Не мисля, че някой от двамата е подценил ситуацията. Все пак Джошуа не е Кличко", каза Суванджиев.

Снимка 291148

Източник: GettyImages

Какво още сподели Атанас Суванджиев за изключително важния сблъсък на Кобрата, какво каза за Никола Дипчиков и предстоящите важни битки за него в една от най-популярните вериги за смесени бойни изкуства в света, какво е мнението му за силната украинска школа на ринга, включително привлеклите вниманието на целия свят Ломаченко и Усик, как приема завръщането на ринга на великия Майк Тайсън и победата на Джо Джойс над Даниел Дюбоа, имат ли място популярните лица от не съвсем свързани с бокса сфери на ринга, между въжетата и още много интересни акценти от изказването му, можете да чуете в YouTube канала на подкаста "Неформално с Георги Петков".

Снимка 508484

Източник: "Неформално с Георги Петков"