Ангел Ангелов, старши-треньорът на националния отбор по бокс за жени, каза следното:

"Всичко ни е осигурено, подготовката на жените започна на 14 януари и макар и кратка, съм сигурен че бе много полезна и свършихме отлична работа. Много съм доволен от това, което работихме. Сега от два дни тренираме с Бразилия, Мароко, Гърция и техническата подготовка се очертава да бъде на високо ниво. Момичетата са мотивирани, въпреки съмненията относно провеждането на олимпиадата. Целта им е участие и дай Боже медали.

Водим разговори след "Странджа" да отидем на Белмекен за 20 дни, след което през април ще направим лагер, очакваме чужди състезатели да дойдат. Вярвам, че реално имаме сили да спечелим две квоти. Това са Стойка Каменова (51 кг) и Станимира Петрова (57 кг). Такива са реалните ни възможности, като двете имат и потенциал за медали от Токио", каза специалистът.

Жоел Арате: Ще подарим олимпийски медал на Красимир Инински

Жоел Арате: Ще подарим олимпийски медал на Красимир Инински

"Подготовката ни е много активна"

Габриела Димитрова, представителката ни в категория 51 кг пък заяви:

"Подготовката ни върви доста добре, имаме спаринг партньори, всичко ни е осигурено. От нас се иска да тренираме и да даваме максимума от себе си. Почивката ражда шампиона, така че във всяко нещо има плюсове и минуси. Готови сме да дадем максимума от себе си".

"Подготовката върви отлично, тренираме, живи и здрави сме, няма контузии. Чакаме да дойде турнира, за да дадем всичко от себе си. Подготвени сме", потвърди Мелис Йонузова, състезателка в категория 69 кг.

Олимпийски, световни и европейски шампиони идват за купа „Странджа”

Олимпийски, световни и европейски шампиони идват за купа „Странджа”

306 боксьори от 35 държави ще вземат участие в 72-ото издание на международния турнир