Валери Божинов бе награден за "Футболист на 16-ия кръг" в Първа лига. Нападателят на Ботев (Враца) коментира амбициите на своя отбор, както и собствените си такива. Голмайсторът изрази мнение, че богатите отбори винаги са по-подпирани от съдиите. 

"Феърплей е да не се правят схеми. За мен е важно да има феърплей. Всеки един футболисти и отбор в "А "група тренира и има амбиции да бъде сред най-добрите шест. Имаме желанието да се преборим за шестицата. Черно море дръпнаха пред нас, но трябва да сме реалисти. Никой обаче не може да ми отнеме мечтата, че мога да постигна дадена цел. 

Снимка 394415

Източник: LAP.bg

Виждам, че българският футбол се развива и върви напред. Има доста оспорвани мачове. Не коства нищо да мечтаеш и да имаш амбиции и цели. Няма да е лесно, защото бюджетите на отбори като Черно море, Локо (Пд), Ботев (Пд), Берое са по-големи от нашите. Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани.

Онзи мач се отсъди дузпа за Берое срещу нас. Не искам да се връщам назад. Нормално е да се греши. И съдиите са хора и са част от играта", заяви Божинов.

Пророк Валери Божинов: Ботев (Враца) ще играе квалификация за Лига Европа!

Пророк Валери Божинов: Ботев (Враца) ще играе квалификация за Лига Европа!

"Заедно пишем историята на клуба", заяви нападателят

"Всеки един български футболист, който играе в България, иска да излезе в чужбина. Ако не се получи, вратите ми във Враца са отворени. Ако не получа предложение от български клубове или в чужбина, не мисля, че това ще е проблем и нещо фатално", допълни нападателят.

Снимка 394414

Източник: LAP.bg