Илиян Василев смени болния Сашо Ангелов на треньорската скамейка на Ботев Враца в последния за годината мач на тима срещу Локомотив Пловдив. В него новаците в групата инкасираха тежка загуба с 0:4 и донякъде развалиха страхотните впечатления, които оставиха миналите мачове.

"Още малко самочувствие не ни достигна, за да поиграем малко по-спокойно. Първото полувреме ударихме повече на защита. След почивката имахме две принудителни смени и те разкоординираха действията на отбора ни. Но така е във футбола, никой не може да бъде предпазен от такива ситуации", заяви Василев и продължи с анализа на загубата в този мач.

"Бяхме акцентирали повече върху това да не получим гол. Но като ни вкараха два гола, имахме повече ситуации пред тяхната врата. Ако бяхме вкарали някое от тях, щеше да се развие по различен начин битката сигурно", добави асистентът на Сашо Ангелов и разкри какво може би е повлияло за такова представяне на тима му.

"Не беше приятен начинът, по който загубихме точките от Берое. Дори без да коментирам дузпата им. Може би една точка срещу тях щеше да ни даде още самочувствие след поредицата от мачове, които бяхме спечелили. Но така се разви", сподели още Василев и накрая направи оценка цялостно на 2018 г.

"За нашия отбор ще отчетем една добра година като цяло - с влизането в групата, с нелошите игри. Но този резултат не трябваше да се получава за завършек на годината", завърши асистентът на Сашо Ангелов в Ботев.

Локомотив (Пд) победи Ботев (Враца) с 4:0

Край на мъките за Локо (Пд), "смърфовете" вкараха четири гола на Ботев (Враца)

Глътка свеж въздух за Бруно Акрапович и неговия треньорски щаб